update: juni 2022

Het gebouw is gelegen op een terrein van 2.837 m². Er is elektriciteit, water en TV. en ook WIFI.
Het water komt uit een eigen waterput en is ook aangesloten op de officiële waterleiidng. Het is in principe drinkbaar maar gezien de warmte raden we aan flessen water te kopen. In gans het appartement is er airconditioning, behalve in het klein kamertje.
Rond het appartementsblok is er een afsluiting met inrijpoort. Er is een zwembad en een mooie tuin. Onder een afdak zijn er twee barbecues met afwasbak. Er is een ruime parking binnen het domein.

Villa Annabelle bestaat uit 6 appartementen: twee op het hoogste verdiep en vier op het eerste verdiep waarvan de slaapkamers op het gelijkvloers zijn. Als je naar de foto kijkt is ons appartement rechts op de hoek van het eerste verdiep met kamers op het gelijkvloers. In de gang in de inkom bevinden zich de ingangsdeuren van de appartementen. Voorbij de ingangsdeur van het appartementsblok is ons appartement nr 1, het eerste links.

 

Inrchting van het appartement

Open je de deur dan kom je aan de inkomtrap, halverwege het eerste verdiep en het gelijkvloers. Als we de trap opstijgen komen we in de living met open haard, een keuken en een wc. Verder is er een groot terras van 20 m² met prachtig zicht op het zwembad, op de tuin en op de zee en de bergen. Gaan we de trap omlaag dan komen we aan de slaapkamers op het gelijkvloers. Daar is er een badkamer met douche, een kleine kamer met een eenpersoonsbed en twee kamers met elk een dubbelbed voor 2 personen. Deze twee kamers geven uit op het gazon en het zwembad.

De keuken is volledig ingericht met frigo, diepvriesvak, vuur met oven en keukengerief allerlei. Alles is dus ter plaatse. Lakens, badhanddoeken en keukenhanddoeken zijn er ook. Misschien watersandalen meenemen als je voeten niet bestand zijn tegen de keien van het strand.
Documentatie neem je best zelf mee. In het appartement vind je wel kaarten en boeken van de Peloponnesos. Er is een TV en videospeler, een radio en een diskettespeler met Usb en mp3 aansluiting aanwezig. Zowel op de tafel binnen als buiten ligt er een tafeldoek. Laat die op de tafel liggen a.u.b. om de tafels niet te beschadigen. Snijden doe je best op een plank en niet op de tafeldoek.    

Lees meer over de werking van de toestellen

 • De handleidingen van de toestellen liggen in het kastje juist boven de dampkap. De poort gaat open met afstandsbediening. 
 • Er is een kast met zekeringen voor de elektriciteit; één beneden in de gang  en boven achter de schilderij naast de frigo. Het warm water ( zeer heet)  kan je op en af zetten in de zekeringskast beneden. (Laat het warm water niet bestendig opstaan a.u.b. het is toch na enkele minuten warm)
  De open haard functioneert slecht. In de winter steek je de haard best niet aan want anders heb je te veel rook binnen.
 • Werking Microgolf. De uitleg is in het Grieks dus even een bondig woordje uitleg.
  Om te beginnen moet er in het venstertje altijd de digitale cijfers 0:00 staan. Duw zo nodig op de rode stopknop tot de nullen verschijnen.
  Dan kan je kiezen tussen ontdooien, verwarmen en grillen.
  Voor het ontdooien: duw op de ronde toets juist boven de toets (ISXYS) dan met de ronde draaiknop de tijd instellen en dan starten door de groene knop in te drukken.
  Voor het verwarmen: Toets de knop (ISXYS) in en dan terug tijd instellen n start indrukken.
  Voor het grillen: toets de knop juist boven de groene knop in, dan tijd instellen en op start drukken.
 • De zonnetent afrollen gebeurd met de hand; een beetje afdraaien en dan bijtrekken. Ze blijft best in de middenstand staan want helemaal uitgedraaid riskeer je problemen bij regen of wind. Halverwege til je ze even over de ring op de baar en spant ze dan weer op.  Rol ze a.u.b. helemaal dicht als het stormt of gaat regenen. Na een regenbui duw je best eens tegen het zeil zodat het water er uit kan lopen.
 • Werp a.u.b. geen papier in het WC want anders geraakt het verstopt. De leidingen in Griekenland zijn daar niet op voorzien en dan zit je in de …..
 • We vragen u om de airconditioning in de zomer niet lager te zetten dan 26° en in de winter niet hoger dan 22 °.
  Zet de airco enkel op als je aanwezig bent en sluit alle ramen en deuren, ook het raampje in de keuken en de deuren beneden.
  Bedankt.

     

Klik hier om de video te bekijken van het appartement.