Strand en dijkRestaurantsExcursiesAllerlei

strand aan de caming
strand aan de camping
 •  Een strand, beneden aan de zee, tegenover het appartement

Het strand voor de camping “Isthmia”, beneden aan de zee tegenover het gebouw, is de moeite om te bezoeken. Buiten juli en augustus is er geen of weinig volk. De camping en haar winkel zijn open van april tot en met oktober.
Te voet is de kortste weg naar de camping en het strand de volgende: ga van in het appartement naar beneden aan de weg, dan naar links en na 200 m de eerste aardeweg rechts ( er staat een plaat dat de straat doodloopt ). Je volgt die weg, voorbij een huis in opbouw met de Griekse vlag die je van op ons appartement kunt zien. Zo kom je aan de trappen van een ander huis, die je omlaag gaat tot aan het strand.
Met de auto moet je beneden aan het appartement rechts nemen, na zo’n 300m links de eerste betonweg omlaag, richting Camping en hotel, dan naar links en steeds links houden ( de camping rechts laten liggen ) tot aan het strand. Je kan ook op de grote weg de afslag naar hotel Kalamaki nemen en parkeren voor je aan het hotel komt.

 • Een strand, dichtbij, op de weg naar Loutra Elena.

Als je beneden aan de inrit van het appartement, rechts afslaat richting Loutra Elena, kom je na een paar km links aan de ‘Mama’s’, een mooi strand met drankgelegenheid en strandzetels. Het ligt een beetje verborgen achter een bosje en is volledig omheind. Opgelet, het is een drukke en gevaarlijk plaats. Ruimte genoeg om te parkeren maar moeilijk om over te steken. 

Iets verder waar de restaurants beginnen, heb je een dijk om te wandelen met vele bars en zetels. in het hoogseizoen kan het er tijdens de dag nogal lawaaierig zijn, een beetje Blankenbergen in ‘t klein. Maar hoe verder je aan de kust wandelt, hoe rustiger.

 • Nabij de brug over het kanaal is ‘See and Sand’
Strand aan de inzakbrug en ‘see and sand’

 

Het is niet de brug over het kanaal in Korinthe, maar korter bij het appartement. Als onderaan de inrit links afslaat richting Korinthe dan rijd je tot voorbij de superette. Daar sla je rechts af en dan kom je aan het begin van het kanaal. Daar is een ‘inzakbrug’ in plaats van een ophaalbrug. De moeite om eens te bekijken. Een honderd meter daarvoor kan je rechts afslaan naar ‘See and Sand‘. De plaats bij uitstek aan het strand waar veelal jonge koppels naar toe gaan om te genieten van muziek, eten en drinken, met ligzetels en zwemmen in de zee.  

 

 

 • Korinthe en Loutraki.

Ook in de steden Loutraki en Korinthe heb je stranden, gewoonlijk tegen de dijk.
Beiden hebben een mooie dijk om te wandelen en er zijn bars en restaurants genoeg.
‘s Avonds bij zonsondergang, iets gaan eten op de dijk van Loutraki is een mooie belevenis. Je ziet de zon rood ondergaan achter de zee.

           
Restaurant Paolo Nikos in Loutraki

update juni 2022

Je vindt zeer veel restaurants in de omgeving, van alle soorten en prijzen en velen aan het strand. Bij TripAdvisor vind je meer informatie.

De openingsuren zijn wel gans anders dan bij ons. Meestal is de middag vanaf 13u. Je kan ‘s avonds om 19u al wel eten krijgen maar sommige zaken zijn pas open vanaf 20u30. Zie hun website.
Je kan nog steeds gaan eten voor 10 € voor een hoofdschotel.
In de betere restaurants betaal je voor een volledige maaltijd minstens 30 € per persoon. Voorbeeld: een Griekse sla 12 €, de Tsajiki 6 €, een vleesschotel en een scampischotel, ieder 18 € , twee drankjes 6 €. Dat is samen = 60 €. of 30 € per persoon.
Neem je een schotel met verse vis betaal je vlug 30 € per schotel.

Het leukst is dat je verschillende schotels vraagt en dan samen van alles proeft.
Je krijgt meer dan genoeg.

Je vindt restaurants in Korinthe, Oud-Korinthe, Lotra-Elena en Loutraki maar ook dichtbij.
Zo zijn er twee restaurants op de weg naar het Hotel Kalamaki en de camping komt, beneden aan het strand.
Het restaurant links van de weg is zeer eenvoudig en zeer goedkoop, schotel met sardienen of calamari voor 8 €…

 • Ook in de hotels nabij het appartement, King Saron en Kalamati kan je lekker eten en toch bij prijs.

Wil je dichtbij, aan het strand en de zee, iets gaan drinken of aperitieven.Drie aanraders
Bij het verlaten van het appartement neem je rechts richting Loutra Elenis heb je snel drie aanraders. 

 • na 2 km ‘Mama’s Beach’, met ligstoelen en ook resto. 
 • na 3,8 km ‘Limanadi’, bar en resto 
 • Billy’s café na 4,2 km. Hier zijn bijna uitsluitend Griekse klanten en kan je ook hapjes krijgen voor 2 € per schoteltje.

Hierna enkele van onze favorieten. Goede restaurants met Griekse keuken.

 In ISTHMIA

 • Het beste en duurste visrestaurant in heel de omgeving is zeker Restaurant ‘KAVOS. Prachtig gelegen aan zee en lekker eten maar zeer prijzig.
  Zeker reserveren. Sommige personeelsleden spreken alleen Grieks en daardoor is het onthaal soms onaangeaam.
 • Het restaurant restaurant ‘O MPARMPA TASOS’ in Isthmia, heeft een gewone Griekse keuken, met uitstekend gegrild vlees.
  Je rijdt richting Korinthe, voorbij de vlaggen van het hotel King Saron en juist voor de grote winkel “STEFAS” is het schuinlinks inrijden. ( er staat ook een plaat van een archeologische site ). In de straat is het nog 1,5 km ver langs de linkerkant. Moeilijk te vinden in de straat met terras vooraan, verstopt achter het groen. Er is wel een uithangbord. Parking achter het restaurant.
 • Ook aan de inzakbrug heb je restaurants waar je misschien een boot door het kanaal kan zien varen. ( In 2022 nog aan het werk)
 • Indien je voor de brug rechts afslaat kom je aan het strand. Daar is een restaurant ‘See and Sand. met een ruim aanbod een lekker eten en een goed gevarieerde vleesschotel. Jeugdig exclusief en iets duurder en ligzetels aan het strand.

In LOUTRAKI

 • In Loutraki zijn er restaurants in overvloed, vooral op de dijk.
 • Een paar aanraders zijn: ‘PaoloNikos’, in het begin van de dijk ( bekeken vanaf Korinthe) en ‘Giannis’, op het einde van de dijk (een visgraat als uithangbord ). Hier komt enorm veel volk en kan je met één visschotel of vleesschotel van 14 € goed met twee personen eten.
  Opgelet: Je vindt bijna nooit parking in de straten van Loutraki. Rijd daarom tot even voorbij de stad en na een paar honderd meter heb je links tegen het water een parking. Die ligt tegenover een kleine waterval.
  Vandaar keer je terug naar de stad en naar de dijk. Tel hiervoor een kwartier te voet.
Restaurant Marinos in Oud-Korinthe
Restaurant Marinos in Oud-Korinthe

 

 

OUD KORINTHE

 • Hier is restaurant ‘Marinos’ een echte aanrader evenals ‘Tavernaki Tou Gamprou’. Vanuit dit laatste heb je een mooi zicht op Oud-Korinthos.

LOUTRA ELENIS

In Loutro Elenis, op 4,8 km van het appartement, zijn er vele restaurants met prachtig terras aan zee.
Ze liggen op een weg die langs de zee loopt, evenwijdig met de grote baan. Goed opletten en vertragen want deze weg is van ver niet zichtbaar. Je rijdt tot in Loutra Elenis waar een rij kleine paaltjes links van de baan, het voetpad van de weg scheiden. Daar achter sla je links af en begint een weg die naast het water en het strand loopt. Je kan daar overal parkeren.
Twee betere restaurants zijn zeker : ‘Kalada’ en ‘Almeriki’, gelegen naast elkaar met een terras op het strand. Prachtige locatie en verse vis.
Je kan ook doorrijden en op gans de weg langs het strand heb je veel restaurants, mooie bars en een dijk ( als je dat zo kunt noemen) om te wandelen. ‘s Avonds is die mooi verlicht.

 • Afhaaleten: 

  • Gewoon een Souflakie ( brochette) met frietjes, op de weg naar het kanaal, bijna aan de oprit van de autostrade.
  • Lekker Grieks eten afhalen in Η Κατσαρόλα (Katsarola). Het is slechts 6€ per schotel. Grieks eten door een zeer goede kok bereid. Het is in Korinthe bij Lenna, een vriendin van Monique.
  •  
  • Kan een afbeelding zijn van binnen en de tekst 'Παρόλα Ιαρό delivery delivery Ποιοτικό καλομαγειρεμένο φαγητό Δευτέρα Σάββατο έως 12:00 17:00 έως Îπ. Παύλου 44, Κόρινθος Τηλ. 27410 75577'
   +30 2741 075577. https://maps.app.goo.gl/pwYrt8doR6EVAnbY7                                                                                                                       
          

Klooster berg Athos- schiereiland in Halkidiki

Er zijn mooie uitstappen te maken van uit het appartement.
We liggen aan de ingang van de Peloponnesos. Je kan die per auto doen of met de bus.
Een uitstap met de bus naar Nafplio of een andere mooie plaats is zeker de moeite.
In de onmiddellijke omgeving heb je vele mogelijkheden voor een uitstap van enkele uren.

Klik hier voor je excursies dichtbij.

Hier kom je op de pagina voor daguitstappen

Ga hier naar de meerdaagse uitstappen.

         

 • Site oud-korinthe

  Musea bezoeken

  • In Oud-Korinthe heb je een grote site.
  • In Isthmia heb je ook een site met een museum over de oudheid. Het is er meestal rustig, maar toch de moeite waard.
  • Onderaan het appartement, even een paar km naar rechts, is er aan de kust nog een kleine oude site.
  • In Korinthe heb je een Folkloremuseum en ene Kunstmuseum.
  • Het kanaal en de twee bruggen zijn ook musea op zich.
  • Een bezoek aan Acrocorinth is de moeite waard. Het iseen indrukwekkende, 575 m hoge rotsheuvel aan de Landengte (Isthmos) van Korinthe, die de wijde omgeving domineert, en van mijlenver in de omtrek te zien is.Gedurende de oudheid en de middeleeuwen fungeerde de heuvel als acropolis van de stad waarmee hij door vestingmuren was verbonden. Lees meer op Wikipedia.
   Wandelen op de citadel acrocorinth
 • Wandelen

Dat is een probleem in deze regio. Je kan natuurlijk wandelen aan de haven van Korinthe en ook in Oud-Korinthe en stevige bergwandelingen op de citadel Acrocorinth.
Ook de zeedijk van Loutraki en de strook aan de kust in Loutra Elena lenen zich tot wandelen. Maar dat zijn geen uitgestippelde wandelwegen. Zie ook excursies dichtbij

 

 

 

 • Inkopen
Markt in Korinthe

Je eerste inkopen kan je al doen in “Superette Isthmia” waar je alles kan verkrijgen, ook brood. Ze is gelegen op een paar km van het appartement, richting kanaal, langs je rechter kant.
Voor je grote inkopen kan je naar de supermarket Yalaxis in Loutra Elenis, zo’n 6 km van het appartement, richting Epidauros.

Je kan ook aan het kanaal in de AB ( Delhaize) winkel. In Korinthe is er ook een Lidll, Carrefour. Daarvoor neem je de autostrade richting Patras en dan neem je afslag Korinthe en zo naar het treinstation. Lidl en Carrefour liggen dan aan de rechterkant. 

Voor ons brood gingen we elke dag te voet naar de camping, tevens een mooie ochtendwandeling van 15 minuten.
Je moet wel de dag vooraf bestellen. Er is bruin en wit “Frans Brood”.

Een bezoek aan de markten. Je hebt er in Korinthe, tweemaal per week, woensdag en zaterdag. Ook in het dorp Isthmia en in Loutro Elenis heb je wekelijks een markt. Niet dat er zoveel te beleven is maar soms is het eens een gezellige afwisseling.