Met het vliegtuig naar Athene
Je kan op verschillende manieren reizen naar Griekenland.

 • Per auto van uit België of Nederland. Je kan over Duitsland, Croatië en Servië, Montenegro en zo naar Griekenland. De afstand is ongeveer 2400 km . Je kan ook tot Brindisi of Ancona in Italië per boot naar Patras in Griekenland (zie bootdiensten) en vandaar de snelweg naar Korinthe ( 100 km). Afrit Epidauros.
 • Met het Vliegtuig. De kostprijs verschilt dikwijls per minuut. Ik heb gezien dat het ene moment nog een promotie is aan 150 € en het volgende ogenblik was de prijs 300 € . Wens je een directe vlucht en vanuit Zaventem -Brussel, dan kost dat reeds tussen 200 € en 300 €. Het goedkoopste ticket is meestal te vinden met zoekmachines zoals Google Flight en anderen. Wel goed kijken of het een directe vlucht is of met een tussenstop. Ook de prijs pas vergelijken met bagage in en al of niet met een annuleringsverzekering. Als je zo’n goedkope vlucht vindt, boek dan onmiddellijk want de prijzen veranderen voortdurend, zelfs per minuut.
  Eens aangekomen op de luchthaven van Athene (Eleftherios Venizelos ) ga je naar Korinthe met je huurauto of per trein. Indien je geen auto huurt op de luchthaven, boek dan zo mogelijk een vlucht die binnen de uurregeling van de treinen Airport-Korinthos valt.
Met de trein naar Korinthe
 • Er is een Treinverbinding van in de luchthaven naar Korinthe. Waarschijnlijk moet je onderweg wel overstappen in Kato Acharmai. De duur is ongeveer 85 min. en een enkel ticket kost 14 euro.  Een heen-en-terugticket is goedkoper en blijft geldig, ook al ga je dezelfde dag niet terug.
 • Kijk hier eens naar uurregeling treinen. Onderaan de pagina zijn er pdf files. De trein naar Korinthe staat aangeduid met de naam van het eindstation: Kiato. De andere treinen zijn deze van de Airport naar Piraeus en omgekeerd. De overblijvende pdf. is niet van toepassing voor ons.
  Of ook hier eens kijken https://www.virail.be/
 • Kijk goed om welk uur de eerste trein van de luchthaven naar Kiato is en wanneer de laatste. De frequentie is elk uur. De indicatieve reistijd is 1 uur 15 ‘ en de prijs van het ticket per persoon is 14 euro. Goedkoper als je H/T neemt en dat blijft weken geldig.
 • In plaats van direct naar Korinthe te gaan kan je ook in Athene een nacht of meer blijven in een goedkoop hotel of jeugdherberg. Dan kan je Athene de volgende dag bezoeken en dan een trein naar Korinthe nemen. Hotels vind je genoeg op de website Booking.com of Airbnb en Website jeugdherbergen.
 • Eens je in Korinthe of Loutraki met de trein bent aangekomen, kan je een taxi nemen (max. 8 €) naar het appartement. Is er geen taxi ter plaatse kan je even Monique bellen zodat zij iets kan regelen.
Auto huren in de luchthaven
Zoek zelf maar even op internet en vergelijk op Carbrookers. 
De goedkoopste firma die ik altijd vind is Auto Europe . Je haalt de auto af in de luchthaven.  Op je boekingsdocument zal staan op welke wijze de persoon in de luchthaven op je wacht of bij welke maatschappij ze onderhuren ( bv. National ) en dan ga je naar de balie van dat merk

Je auto moet je ophalen en terugbrengen op de parking van de verhuurmaatschappij. Die vind je als volgt: Ga naar de uitgang van de hall en dan ga je zo’n 200 m. naar rechts en op je linkerkant zie je een grote parking met platen van allerlei verhuurfirma’s. Daar is ook een klein gebouw waar de vertegenwoordigers van de merken zitten. Je moet ook een visawaarborg blanco ondertekenen

Wegbeschrijving met de auto van de luchthaven naar het appartement

Als je met een huurauto van op de luchthaven vertrekt, neem je daar onmiddellijk de autostrade richting Athene en Elefsina.

Klik hier voor de route

 • Rij naar Isthmia 20 150, Steenweg naar Eoidauros,
 • Onderweg zal Athene afslaan maar je vervolgt je weg richting Elefsina want Corinthos is niet altijd aangeduid. Je volgt Elefsina tot die afslaat en er nog alleen Corinthos overblijft, waar je naar toe gaat. Op de autostrade betaal je 2 x tol, samen ongeveer 6 €.
 • Je neemt in Corinthos de afslag Epidauros en je verlaat de autostrade.
 • Je volgt de baan naar Epidauros tot aan het appartement, afstand 4,5 km. Na de afrit kom je eerst voorbij het dorp Isthmia, na 3 km kom je rechts voorbij een Shell benzinestation, dan is het nog 2 km.
 • Je rijdt verder en links passeer je een groot bord “Hotel King Sharon” en er staan ook palen met vlaggen. Dan is het nog 1,8 km.
 • Een paar honderd meter voor de inrit van het appartement staat rechts, een beetje achterin, een prachtige witte villa.
 • Nadien heb je rechts een asfaltweg omhoog naar het gebouw. Onderaan de inrit staat een paal met het straatnaambord ” Dafnon 9″.
  Onderaan staat een plaatje ‘Villa-Annabelle’.
  Je rijdt tot boven en als de poort dicht is stop je enkele meters voor de poort want die draait naar buiten.
 • Het appartement is mooi gelegen in de flank van een berg. Het heeft een magnifiek zicht op zijn eigen tuin en op het zwembad. Vanop het terras kijk je naar de zee en de bergen. Lees meer op de pagina “ligging appartement”
Verkeer en openbaar vervoer
 • Auto: In Griekenland wordt rechts gereden zoals in de rest van het Europees continent. Openbaar vervoer is niet zo uitgebreid in Korinthe.
  Opgelet: de vluchtstrook op een grote autobaan of snelweg wordt soms ten onrechte door automobilisten gebruikt. Ze vinden dat die voor hen niet snel genoeg rijden.  Aan snelheidsbeperkingen houdt bijna niemand zich ook niet aan een volle witte lijn. Bijna iedereen negeert deze verkeersregels; let dus goed op, zeker ook op de baan onderaan het gebouw.
 • Trein: Griekenland heeft door al zijn eilanden geen uitgebreid spoorwegnet. De trein is niet duur maar prijzen vind je niet op de websites. De uurregelingen vind je op de website van de Griekse spoorwegen.  Het lokale en interlokale busverkeer is goed georganiseerd. Je hebt twee soorten:
  • Athene en omliggende gemeenten ( ook Korinthe ) die noemt  (Suburban railways)
  • Buiten Athene naar de grote steden: zie de website in het Engels hier  tel: 0030 210 5270700
   Je kan ook een pass kopen voor 1 of meerdere dagen. 
 • Bussen zijn er genoeg naar alle belangrijke plaatsen maar niet naar het platteland of in wijken, ook niet naar Villa Annabelle. De bussen zin comfortabel, het zijn allemaal toeristenbussen met goede zetels. Het grote busstation is aan het kanaal van Korinthe. De website van de bussen is alleen in het Grieks. Je vindt enkel een nummer waar je kan bellen voor informatie: het nummer 14505.
  Je kan ook altijd een route intikken in Google en dan op het logo ‘openbaar vervoer’.
  Kijk ook even hier.Breng je plaats in van waar je vertrekt en naar waar je wil gaan.

  Hier kan je je trip inbrengen. De vertrekplaats van de bussen is steeds vanaf ‘ Isthmos, Greece’ en verder de plaats naar waar je rijdt ingeven.
  De website geeft de afstand en prijs per vervoermiddel. Bijvoorbeeld ‘ Isthmos, Greece ‘–→ ‘Nafplio ‘ = 1u15 voor 5 €.

  Enkele busverbindingen en prijzen vanuit Korinthe” Informatie vragen in het lokaal van het busstation. 

  • Athene: elke uur   ( de trein is sneller en kost 12 euro H/T )
  • Nafplio: elk uur ( 13 euro H/T )
  • Epidauros: elk uur
  • Nemea: elk uur
  • Loutraki: elk uur ( 2 €)
  • Korinthe stad: elk uur ( 2 € )
  • Oud- Korinthe : om het half uur. Bus nemen in Korinthe stad.
Het klimaat in Korinthe
De koelste periode in Griekenland is tussen december en maart. Tijdens de wintermaanden kan het af en toe koud zijn en ook regenen.

De maanden om te reizen:
– Juli en augustus snikheet tot 30 à 40 ° C, zelden of nooit regen
– Juni en september zeer warm, zelden regen
– Mei en oktober zeer goed, soms nog 24° C en af en toe bewolkt en soms regen.
– April en november goed om reizen maar ook dagen met regen
– December tot maart, kan het koel zijn en regenachtig, maar ook goede dagen tot 18 °C

of Actueel weer in Korinthe

HUISREGLEMENT

Het huisreglement met onder meer richtlijnen over het verblijf en het in- en uitchecken vind je HIER.